FLex BV
Juridisch advies
Disclaimer
Alere Juristen
 

DE EURO B.V.

Met de term Euro B.V. wordt een vennootschapstructuur bedoeld bestaande uit een Engelse LTD. optredende als beherend vennoot in een Nederlandse (open) C.V. De Commanditaire Vennoot kan zowel een natuurlijk- als rechtspersoon zijn. Alere Juristen biedt de mogelijkheid aan te participeren als commanditair vennoot. Deze commanditeservice is bij de prijs van de Euro B.V. inbegrepen. De benaming Euro B.V. is geen wettelijke benaming voor deze structuur, maar geeft wel duidelijk aan dat er een vennootschapsstructuur is samengesteld met rechtspersoonlijkheid.

De Engelse Limited Company, zal dankzij de juridische scheiding van zakelijk en privé, zorgen dat de privé bezittingen van de directeur (grootaandeelhouder), volledig afgeschermd zijn van zakelijke bezittingen van de vennootschap.

Bij oprichting van deze vennootschapsstructuur heeft u alle voordelen van de Engelse Limited ,maar dan met een Nederlandse uitstraling. Groot nadeel van de enkele Engelse Limited is, dat banken en boekhouders vaak niet bekend zijn met deze ondernemingsvorm. De enkele LTD. kan dus problemen opleveren bij het openen van een bankrekening en het vinden van een boekhouder. Door de Nederlandse uitstraling van de C.V. zijn deze nadelen weggenomen. Een zeer groot bijkomend voordeel is dat de Commanditaire Vennootschap geen publicatieplicht van de jaarcijfers bij de KvK heeft. Dit levert zowel een financieel- als concurrentievoordeel op.

De Euro B.V. is de oplossing voor ondernemers die snel en gemakkelijk willen starten met een ondernemingsvorm die in  rechte gelijk is aan de positieve kanten van de Nederlandse B.V. De negatieve kanten, de nadelen, van de B.V. zijn bij de Euro B.V. niet van toepassing.

Voor de Euro B.V. geldt dat zaken als commanditeservice, secretarisservice, registered office-adres en het voldoen aan alle verplichtingen jegens CH door Alere Juristen verzorgd worden en bij de prijs zijn inbegrepen.

Voordelen:

·          Idem aan de Limited Company, maar nu binnen 4 uur in te schrijven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

·          Naam, doelstelling en gemachtigd bestuurders gemakkelijk te wijzigen bij KvK.

·          Nederlandse uitstraling naar banken, klanten, fiscus en andere instanties.

·          Geen publicatieplicht jaarcijfers bij KvK.

·          Anoniem houden van aandelen is mogelijk.

·          Gemakkelijk kapitaal aan te trekken zonder aandelenverkoop.

Nadelen:

·          In sommige branches is men nog onbekend met deze ondernemingsvorm.

·          Jaarlijkse kosten (€ 275,=)

 

* Een Euro BV is niet hetzelfde als de Flex BV

   
 
   
 
 
 
 
  webdesign by webdesigners.nl © 2007-2018, CMS by Livesite.nl